Składniki:
- 200 g rabarbaru
- 50 g mąki jaglanej
- 50 g mąki ryżowej
- 30 g oleju kokosowego
- 50 g mleczka kokosowego
- 50 g gęstego jogurtu naturalnego
- 2 jaja
- 100 g ksylitolu
- łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie: Umyty rabarbar pokroić na małe kawałki. Utrzeć jaja z ksylitolem i powoli dodawać przesiane mąki, ciągle mieszając. Dodać proszek do pieczenia, olej, mleczko kokosowe i jogurt naturalny. Wymieszać na gładką masę. Dodać rabarbar i wymieszać za pomocą łyżki. Gotową masę przełożyć do formy keksówki i piec przez ok. 30 min w 200 stopniach.
Ilość na 4 porcje.
1 porcja ok. 250 kcal, Białko 6 g, Węglowodany 37,5 g, Tłuszcze 13 g