• Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Czekoladowe serduszka

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Niektóre spośród produktów żywnościowych posiadają szczególne właściwości poprawiające nastrój. Jednym z nich jest z pewnością czekolada, która wykazuje naukowo potwierdzone działanie stymulujące układ nerwowy, pobudzające wydzielanie hormonów szczęścia (endorfin) oraz wzmacniające działanie dopaminy odpowiedzialnej za odczuwanie przyjemności.

Składniki:

  • olej kokosowy – 50 g
  • kakao – 2-3 łyżki
  • ksylitol, erytrol, stewia lub miód

Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuścić w garnku, dodać kakao i dosłodzić do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do foremek do lodu w kształcie serduszek. Pozostawić do zastygnięcia.

Skomentuj

Musisz być zalogowany aby skomentować