• Post Slideshow Image

Jaja zapiekane

  • Post Slideshow Image

Składniki:

  • 12 jaj przepiórczych (lub 4 jaja kurze)
  • kromka chleba
  • pomidor (mogą być podsmażane pieczarki)
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 plastry szynki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • masło

Przyrządzenie:

Formę jak na babeczki posmarować w środku masłem.
Na spodzie położyć ¼ kromki chleba, dodać pokrojone produkty (pomidor, szynkę, starty lub pokrojony ser). Wbić 3 całe jaja  przepiórcze lub 1 jajo kurze, posypać szczypiorkiem oraz doprawić pieprzem i solą. Piec w piekarniku około 10-15 minut w temperaturze 170°C.

Smacznego życzą Dawid i Kamil

laureaci konkursu organizowanego przez Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich na Wydziale Nauk o Zwierzętach SGGW

Skomentuj

Musisz być zalogowany aby skomentować