Tęczowe jaja

Składniki:

  • pieczarki
  • 4 jaja
  • cebula czerwona
  • cebula biała
  • barwniki spożywczy
  • szczypiorek
  • sól himalajska
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 400 ml oleju roślinnego
  • masło

Wykonanie:

Ugotować na twardo 4 jaja, obrać ze skorupy, przekroić na pół, usunąć żółtka i zalać barwnikiem spożywczym.

Farsz: pieczarki i cebule pokroić na drobno i podsmażyć na maśle, dodać odrobinę soku z cytryny, dodać szczyptę pieprzu, soli i gałki muszkatołowej do smaku, dodać uprzednio usunięte żółtka .

Majonez: jedno jajo, łyżkę musztardy, sól i pieprz, zblendować i stopniowo dolewać olej

Udekorować według gustu

Smacznego życzy Oliwia

laureatka konkursu organizowanego przez Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich Wydziału Nauk o Zwierzętach SGGW

Skomentuj

Musisz być zalogowany aby skomentować